Offerte aanvragen

Hoe vraag je een offerte aan en waar moet je aan denken?

Hoe vraag je een offerte aan?

Neem eenvoudig per mail of telefonisch contact op. We bespreken, eventueel na een afspraak voor een oriënterend gesprek, je wensen. Daarna stuur ik een offerte met een totaalprijs voor het hele project.

De oriënterende gesprekken en offerte zijn gratis en vrijblijvend.

Als je de offerte ondertekend terugstuurt is er een overeenkomst.

Tarieven

Standaard reken ik een tarief van € 50,- per uur. Doorgaans wordt er een projectprijs afgesproken, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij extra wensen kan er sprake zijn van meerwerk. De extra uren worden na overleg in rekening gebracht conform genoemd uurtarief.

Draaikolk Producties valt onder de kleineondernemersregeling van de belastingdienst, en brengt daarom géén btw in rekening. Eventueel door derde partijen in rekening gebrachte btw wordt wél doorberekend.

Kan ik ook een deel van een project laten uitvoeren?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld als je al filmmateriaal hebt en je wilt het alleen laten monteren.
Als je zelf materiaal aanlevert (filmbeelden, afbeeldingen, muziek, enz.) dien je wel te garanderen dat het materiaal vrij is van rechten of dat de rechten zijn geregeld.

Het inhuren van derden

Bij het draaien van de film zelf maak ik vaak gebruik van een extra  cameraman, of soms meerdere.  Dat is vaak nodig, ook in verband met licht en geluid.  Hun tarieven kunnen enigszins afwijken van het standaardtarief dat ik zelf hanteer.  Dit wordt vooraf besproken en in de offerte opgenomen.

Muziekrechten

Muziek kan erg belangrijk zijn voor een film, maar er zit doorgaans copyright op. Er is echter wel rechtenvrije muziek te vinden. Het gaat dan doorgaans  om eenvoudige composities. Een andere mogelijkheid is de zogenaamde “library music”. Dit soort muziek is verkrijgbaar tegen een betaalbaar tarief. Wil je originele muziek van een bepaalde componist gebruiken dan wordt het vaak prijzig. Het gebruik van dergelijke muziek moet geregeld worden bij  Buma/Stemra, maar ook YouTube  heeft speciale regelingen.

Voorwaarden en privacy

Draaikolk Producties heeft leveringsvoorwaarden. Klik hier om deze te bekijken.

Daarnaast is er  ook een privacybeleid.